x

Google Photos High quality vs Original: Дали има значителни разлики?

Категорија: Занимливости Објавено на 14 Мај, 2017 од GSM.mk

Google Photos е платформа која дозволува да споделувате слики, без разлика на нивниот тип.

Да ги погледнеме разликите меѓу "висококвалитетните" и "оригиналните" слики.

High quality:

  • неограничено слободен простор
  • доколку слика е поголема од 16MP ќе биде зачувана во 16МP
  • видеа поголеми од 1080p ќе бидат зачувани во 1080p
Original quality:
  • ограничен простор (15GB)
  • видеата и сликите се во реален квалитет


Original image (4032 x 3024 = 12.19 MP; 16.7 MB)

Google Photos “High quality” (4032 x 3024 = 12.19 MP; 1.05 MB)


Original image (4032 x 3024 = 12.19 MP; 16.7 MB)

Google Photos “High quality” (4032 x 3024 = 12.19 MP; 1.05 MB)


Original image (4032 x 3024 = 12.19 MP; 16.7 MB)

Google Photos “High quality” (4032 x 3024 = 12.19 MP; 1.05 MB)


Original image (4032 x 3024 = 12.19 MP; 16.7 MB)

Google Photos “High quality” (4032 x 3024 = 12.19 MP; 1.05 MB)


Original image (4032 x 3024 = 12.19 MP; 16.7 MB)

Google Photos “High quality” (4032 x 3024 = 12.19 MP; 1.05 MB)


Original image (4032 x 3024 = 12.19 MP; 16.7 MB)

Google Photos “High quality” (4032 x 3024 = 12.19 MP; 1.05 MB)

Забележувате значителни разлики? :)

Преземањето на овој текст или делови од него без непосреден договор со редакцијата на ГСМ Медиа значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.