x

iOS 13: Тестирање на новите Deep Fusion фотографии!

Категорија: Софтвер // iOS Објавено на 31 Октомври, 2019 од GSM.mk

Најновиот iOS 13.2 update донесе една очекувана функција кај iPhone 11 серијата - Deep Fusion.

Deep Fusion е нова техника на фотографирање која ги подобрува сликите и е возможна само благодарение на моќниот Apple A13. Всушност се прават 9 фотографии: 4 пред да кликнете на копчето со 4 секундардни слики и една последна фотографија откако ќе кликнете на копчето. Потоа, A13 чипот ги анализира фотографиите и извлекува повеќе детали од нив.

Сето тоа звучи интересно, но дали навистина може да се забележи разлика меѓу обична и Deep Fusion слика?

Да погледнеме:

обична фотографија (лево) vs Deep Fusion (десно)

Regular photo on the left, Deep Fusion on the right (150% crop) - Deep Fusion demo: before and after

обична фотографија (лево) vs Deep Fusion (десно)

Regular photo on the left, Deep Fusion on the right (150% crop) - Deep Fusion demo: before and after

обична фотографија (лево) vs Deep Fusion (десно)

Regular photo on the left, Deep Fusion on the right (150% crop) - Deep Fusion demo: before and after

обична фотографија (лево) vs Deep Fusion (десно)

Regular photo on the left, Deep Fusion on the right (150% crop) - Deep Fusion demo: before and after

обична фотографија (лево) vs Deep Fusion (десно)

Regular photo on the left, Deep Fusion on the right (150% crop) - Deep Fusion demo: before and after

обична фотографија (лево) vs Deep Fusion (десно)

Regular photo on the left, Deep Fusion on the right (150% crop) - Deep Fusion demo: before and after


Забележувате разлика? 

Преземањето на овој текст или делови од него без непосреден договор со редакцијата на ГСМ Медиа значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.