x

Како да ја исклучите опцијата за препознавање лица на Facebook?

Категорија: Совети Објавено на 05 Септември, 2019 од GSM.mk

Компанијата Facebook соопшти дека го укинува софтверот за препознавање лица на пријателите на фотографии објавени на тајмлајнот на корисниците на социјалната мрежа што автоматски им сугерира да ги „тагнат“ односно „означат“.

Наместо „сугестија за тагнување“ Facebook ќе воведе нагодување за врамување на лицата за разни потреби, а не само за тагнување.

Корисниците на Facebook ќе може да ја вклучат или исклучат оваа опција, пренесе Associated Press.


Оние кои ќе ја вклучат новата опција ќе може да го видат известувањето за препознавање лица, но тука ќе биде и копчето за исклучување на опцијата.

Како да ја исклучите опцијата за препознавање лица?


Извор: Kajgana.com

Преземањето на овој текст или делови од него без непосреден договор со редакцијата на ГСМ Медиа значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.