x

Android Oreo vs Android Nougat: Визуелна споредба!

Категорија: Софтвер // Android Објавено на 23 Август, 2017 од GSM.mk

Бидејќи конечно беше претставен, време е да погледнеме какви подобрувања носи Android Oreo спрема Android Nougat:

Една од најрелевантните области во кои Oreo се разликува од Nougat се промните во интерфејсот. Иако не станува збор за големи промени, да погледнеме како изгледаат разликите визуелно:

1. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), Home


2. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), нотификации


3. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), мени


4. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), Google Assistant


5. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), settings


6. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), split screen


7. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), меморија


8. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), батерија


9. Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), камера 


10.  Andorid Oreo (лево) vs Android Nougat (десно), видео


Преземањето на овој текст или делови од него без непосреден договор со редакцијата на ГСМ Медиа значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.