x

Права и услови за превземање на содржини од GSM Macedonia

Бесплатно преземање на содржини од GSM Macedonia надвор од овие услови е дозволено само во непосреден договор со редакцијата на GSM Macedonia.

Дозволено е бесплатно преземање на текстови од GSM Macedonia, само под следните услови:

- дозволено е да се преземе најмногу 25 % од содржината на текстот

- на крајот од преземениот текст, треба да се објави реченицата „Целиот текст може да го прочитате тука“, а со зборот „тука“ да се поврзе (објави) линк до оригиналниот текст од GSM Macedonia

Тој што ќе објави содржина надвор од условите за бесплатно преземање е согласен на издавачот на GSM Macedonia да му исплати надомест од 2.000 денари за една содржина.

За прекршувања на овие услови, издавачот на GSM Macedonia го овластува својот правен застапник да презема законски мерки спрема прекршителите.